De bouw- en installatiesector moet nieuwe manieren vinden om onze leefomgeving in te richten en te onderhouden

In deze tijd is het zaak dat we werken aan het versnellen van oplossingen voor circulaire verduurzamings- en energievraagstukken in de gebouwde omgeving.

Energiebesparing

Belangrijk onderdeel van de vraagstukken is het bevorderen van de energiebesparing door isolatie, kierdichting, gedragsverandering en verbeterde efficiëntie. We bieden hiervoor verschillende initiatieven aan. Voor zowel de zakelijke markt als voor de particulier kunnen wij het volgende bieden:

Onafhankelijk energiebespaaradvies

Een energiebespaaradvies, ook wel energiescan of maatwerkadvies genoemd, geeft inzicht in de huidige energetische staat van een gebouw. Vanuit de huidige status van het gebouw worden diverse energiebesparende maatregelen voorgesteld. Dit gebeurd in zowel losse maatregelen als in pakketten.

Met het energiebespaaradvies kunnen we op diverse onderdelen het vervolgtraject begeleiden en ondersteunen. Dit kan onder andere door:

  • In begrijpelijke taal uitleg geven van het advies zodat de juiste keuzes worden gemaakt in jouw eigen energiebespaarroute (leveren maatwerk in jouw situatie);
  • Begeleiding in het offertetraject, waar en bij wie vraag ik de juiste offertes aan;
  • Hoe maak je het vergelijk tussen de verschillende prijzen en aangeboden producten die in de offertes genoemd zijn;
  • Begeleiding en ondersteuning bij aanvragen subsidies en financieringsmogelijkheden;
  • Begeleiding en ondersteuning bij de uitvoering van de maatregelen.

DOC33 beschikt over medewerkers met ruime ervaring in de wereld van energiebesparing op zowel bouwkundig als installatietechnisch gebied die zowel deskundige zijn op het gebied van advisering als van uitvoering. Wil je meer weten? Kijk dan hier vast welke informatie je kunt verzamelen.

Energiescan. En nu?

Zo ondersteunen we ook bewoners die al een energiescan hebben ontvangen. Dat is een mooie start, maar de ervaring leert dat het lastig is na een scan de volgende stap te zetten. Vaak belandt het advies dan in de la. Dat is geen kwestie van onwil, maar vaak is niet helder wat een vervolgstap kan zijn.

Duurzaam aanpassen en verbouwen

Je kunt bij ons terecht voor de laatste kennis en technieken op gebied van circulaire en biobased materialen en processen. Maar ook kunnen we adviseren hoe je je bestaande woning zo eenvoudig mogelijk kunt verduurzamen, rekening houdend met financiële mogelijkheden. Wij kunnen analyses van de bestaande situatie vertalen naar een praktisch advies.

Energie Prestatie Gebouwen

Sinds 1 januari 2021 gelden nieuwe wetten en regels voor de energieprestatie van gebouwen. Daarnaast wordt vanaf 1 januari 2023 de Wet kwaliteitsborging van kracht. Het is ingewikkelde materie die voor iedereen binnen de bouwwereld een andere invalshoek heeft. Bij DOC33 kun je terecht voor workshops die naadloos aansluiten op jouw werkpraktijk. Of je nu architect, aannemer, tekenaar of werkvoorbereider bent. Zo praten we je graag bij over de nieuwe wet- en regelgeving. Waarom is de regelgeving veranderd en wat betekent dit voor jou en het bedrijf waarin je werkt? Waar liggen de risico’s en hoe beperk je die tot een minimum? In de Algemene kennissessie energieprestatie van gebouwen en het energielabel praten we je helemaal bij.

Impact die we willen maken met DOC33

Wij willen de regio versterken met ons kennis- en belevingscentrum voor circulaire verduurzamings- en energievraagstukken in de regio. We willen dat de regio een voorbeeld wordt voor andere regio’s in Nederland en Europa door te laten zien hoe we samen kunnen werken aan een inclusieve, innovatieve en integrale energietransitie. We willen ook dat de regio profiteert van de economische, sociale en ecologische voordelen die de energietransitie met zich meebrengt.

Heb je een vraag?

Ben je op zoek naar een oplossing voor jouw vraagstuk? Mail ons post@doc33.nl, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

JA, IK WIL DE NIEUWSBRIEF VAN DOC33 ONTVANGEN

Meld je hieronder aan