REGELGEVING ENERGIEPRESTATIE BOUWEN

Sinds 1 januari 2021 gelden nieuwe wetten en regels voor de energieprestatie van gebouwen. Daarnaast wordt vanaf 1 januari 2023 de Wet kwaliteitsborging van kracht. Het is ingewikkelde materie die voor iedereen binnen de bouwwereld een andere invalshoek heeft.

maatwerk

Bij DOC33 kun je terecht voor workshops die naadloos aansluiten op jouw werkpraktijk. Of je nu architect, aannemer, tekenaar of werkvoorbereider bent. Zo praten we je graag bij over de nieuwe wet- en regelgeving. Waarom is de regelgeving veranderd en wat betekent dit voor jou en het bedrijf waarin je werkt? Waar liggen de risico’s en hoe beperk je die tot een minimum? In de Algemene kennissessie energieprestatie van gebouwen en het energielabel praten we je helemaal bij.

Misschien ben je helemaal op de hoogte van de wetgeving, maar wil je weten hoe het hele proces van ontwerp tot en met de oplevering er voor jou uit ziet? Dan adviseren we je de kennissessie Het proces van ontwikkeling tot oplevering Of wil je weten wat er allemaal in je (project)dossier moet en hoe je dat aanpakt? Dan is de kennissessie Kwaliteitsborging en projectdossier iets voor jou.

aan de slag!

We bespreken graag met je wat er in jouw praktijk speelt en stemmen de workshop(s) of kennissessie(s) daar op af. Wil je concreet weten hoe dat er uit ziet? Stuur een mail naar post@doc33.nl en we nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

wat deelnemers er van vinden

Hartelijk dank voor de zeer interessante middag. Wij vonden de algemene kennissessie zeer leerzaam en willen graag een vervolg hier op.

over hilco

Hilco Pekel verzorgt de workshops en kennissessie over de Energieprestatie voor Gebouwen voor DOC33. Hilco is Energieprestatieadviseur en expert op het gebied van wet- en regelgeving rondom de energieprestatie van gebouwen en wat dit betekent in de dagelijkse praktijk van de gebouwde omgeving. Ook werkt hij als docent Bouwkunde bij Alfa-college in Hoogeveen.

Hilco informeerde en adviseerde de afgelopen twee jaar vele vastgoedeigenaren, woningcorporaties, aannemers en installateurs over de wijzigingen die vanaf 1 januari 2021 van kracht zijn.

de wet- en regelgeving in het kort

Voor alle nieuwbouw, zowel woning- als utiliteitbouw, geldt dat de vergunningaanvragen vanaf 1 januari 2021 moeten voldoen aan de eisen voor Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG). Die eisen vloeien voort uit het Energieakkoord voor duurzame groei en de Europese normen (EPBD).  Op de website gebouw en energieprestatie is alles te vinden rond dit onderwerp. Ook staan op deze site de de laatste ontwikkelingen. Bij alle gebouwen die vanaf 1 januari 2021 worden verhuurd, verkocht en opgeleverd, moet een energielabel worden afgegeven dat is opgesteld volgens de nieuwe regelgeving volgens de NTA 8800.