DOC Doet: Circulair bouwen en slopen met Jan Bork deel 1

DOC33 organiseert op elke laatste woensdagavond van de maand DOC Doet. We nodigen inspirerende gasten uit die vertellen over een onderwerp wat raakt aan duurzaamheid in de gebouwde omgeving. Maar DOC Doet gaat soms (ook) online. Twee studenten, Rens Heestermans (docent bouwkunde aan het Alfa-college) en Jennifer Wessels Boer bezoeken in deze eerste online versie van DOC Doet de Borkgroep in Hoogeveen.

Hieronder vind je het eerste deel uit de serie van drie afleveringen. Voorzitter van DOC33, Jennifer Wessels Boer interviewt eigenaar Jan Bork. We nemen een kijkje achter de schermen bij het bedrijf. Jan vertelt over hoe zijn werk en leven er uit ziet.

Kop(s)loper

De Bork groep is innovatief koploper binnen de sloop-, recycling- en saneringsbranche. Zij willen een waardevolle bijdrage leveren aan een wereld die ze met trots kunnen doorgeven aan toekomstige generaties.

Het verwezenlijken van deze droom begint volgens hen door een beetje beter op elkaar en de omgeving te letten. Daarom slopen zij met respect voor omgeving, mens en dier.

Dankzij een duurzame mindset, allerlei technische ontwikkelingen én een innovatief gedachtegoed kunnen ze hun missie steeds beter nastreven. Zo zijn zij, samen met een aantal andere kop(s)lopers in de sloopbranche, aanjagers van de zo gewenste circulaire kringloop. Ze maken ‘ruimte voor vooruitgang’.

Kijk voor meer informatie op de site van Bork Groep.