bouwmateriaal uit textiel

ketenproject bouwmateriaal uit textiel

Afgedankt textiel vormt een mondiaal probleem. Veel textiel wordt vernietigd of eindigt in verre oorden op stortplaatsen in de natuur.

Niet voor niets ging per 1 juli regelgeving in waardoor hier hopelijk verandering in komt. De zogenoemde Uitgebreide Producentenverantwoordelijkheid (UPV) maakt alle bedrijven die in Nederland textiel verkopen – en dus ook populaire kledingmerken – zelf verantwoordelijk voor het inzamelen, sorteren en hergebruiken of recyclen van afgedankt textiel. Het gaat niet alleen om kleren, maar ook om handdoeken en beddengoed. De bedrijven betalen de inzameling en het verwerken van dat oud textiel zelf. Zie dit bericht van de NOS van 26 juni jl.

DOC33 en Composeit/ zien kansen om een regionale keten op te tuigen voor het verwaarden van gebruikt textiel. We hebben om die reden een projectidee ontwikkeld wat we in samenwerking met partners willen uitvoeren. Wij geven gebruikt textiel een tweede leven door het te vervezelen en te verwerken tot plaatmateriaal. Dit plaatmateriaal kan gebruikt worden voor bouw en maakindustrie, bijvoorbeeld voor meubels, wandpanelen en isolatie.

We willen graag onderzoeken of en hoe we een ketenproject kunnen opzetten om hiermee aan de slag te gaan. We nodigen jullie van harte uit voor de startbijeenkomst waarin we samen de mogelijkheden verkennen. Meedenken? Meld je uiterlijk 2 oktober aan voor de startbijeenkomst.

Datum

okt 04 2023
Expired!

Tijd

15:00 - 17:00

Meer informatie

Meld je aan

Locatie

DOC33
Voltastraat 33 Hoogeveen
Meld je aan