Alfa-college

Het Alfa-college leidt jonge mensen en volwassenen op voor de samenleving van nu en straks. Dit doen wij niet alleen, maar in nauwe samenwerking met onze partners, zoals DOC33.

DOC33 sluit naadloos aan bij de school die we willen zijn.

Samen

Om onze studenten de juiste aandacht te geven betrekken wij zowel bedrijven en instellingen, als studenten en alumni bij het vormgeven en uitvoeren van onze opleidingen. Zodat samen met het regionale werkveld ons opleidingsaanbod zo goed mogelijk aansluit op de arbeidsmarkt.

Alfa-college

Nederland denkt na over een duurzame toekomst. Overal ontstaan plannen voor de invulling van een circulaire economie. Het besef is er. Maar hoe maken we nu de sprong naar de praktijk? Want plannen maken is goed. Maar uitvoeren is beter.

Het Alfa-college leidt de mensen op die dit morgen volop in de praktijk zullen brengen, door vandaag al werk te maken van groene ideeën. We maken studenten bewust van wat zíj kunnen bijdragen aan een betere wereld, bijvoorbeeld door te werken aan duurzame oplossingen. En dat niet alleen tijdens hun (school)loopbaan. Maar ook als consumenten, ondernemers én beslissers van de toekomst. Vanuit een circulair gebouwde school zetten we niet alleen elkaar, maar ook ondernemers met hun circulaire ambities en de maatschappij in beweging.

Onze missie: Wij brengen duurzaamheid in de praktijk. Wij zijn de doeners van vandaag. De makers van morgen. Wij zijn Alfa. Planetproof in de praktijk.

Samen met DOC33

Duurzaamheid en circulariteit is een dragend kenmerk van DOC33. Onze jongvolwassen en volwassen studenten, medewerkers en onze samenwerkingspartners krijgen via DOC33 de ruimte en de netwerken om zich op dit vlak verder te ontwikkelen.
Dat kan via scholing, workshops en cursussen én in een boeiende leer- en werkomgeving waarin innovatie en samenwerking en cross-overs centraal staan.

Samen innoveren door te doen, dat doen we samen met DOC33.
Ons volledige strategiedocument is hier te downloaden: Samen ondernemend leren.