Nieuwe directeur

Afgelopen 1 december nam Henk Heres het stokje over van Jennifer Wessels Boer en is de nieuwe directeur van DOC33. Een aantal van jullie heeft Henk al ontmoet, anderen zullen hem in de komende tijd vast en zeker zien en/of spreken. Hieronder stelt hij zich voor.

Ik wil niet alleen over duurzame en circulaire economie praten, maar daadwerkelijk laten zien dat het kan

Wie ben je?

Henk Heres. Ik woon samen met mijn vrouw in Dalfsen dicht bij de natuur en dichtbij de Peperbus in Zwolle, de stad waar ik geboren ben.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Sinds 1997 ben ik zelfstandig ontwerper van duurzame en tijdloze meubels voor fabrikanten in binnen- en buitenland. De laatste jaren heb ik hier circulariteit aan toegevoegd en is dat het kader geworden waarbinnen ik nu ontwerp.
Daarnaast kijk ik samen met bedrijven naar circulaire ontwerpstrategieën en/of businessmodellen om een stap te zetten in de circulaire transitie.

Hoe ben je verbonden met DOC33?

Ik ben op 1 december voor 3 dagen per week begonnen als directeur van DOC33 met de opdracht om samen met het team de locatie verder uit te breiden tot een bloeiend opleidings- en expertisecentrum. Voor mij betekent het dat ik samen met het team het centrum van DOC33 uit wil laten groeien tot een centrum waar jongeren en ouderen samen leren te bouwen aan een groene circulaire toekomst. Met als speerpunt modulaire, circulaire en energiepositieve woningen in de regio.

Een centrum dicht bij huis, zichtbaar en toegankelijk voor iedereen

Waarom is DOC33 zo belangrijk (voor jou)?

DOC33 is voor mij een manier om bij te dragen in de transitie naar een duurzame en circulaire economie. Dat betekent voor mij dat we allemaal bewuster, langer en effectiever met grondstoffen om moeten gaan. Als er een einde komt aan de levenscyclus van een gebouw of product, we de materialen oogsten en opnieuw gebruiken als grondstof voor nieuw materiaal. En daarvoor onszelf  uit te dagen om “om te denken” en per jaar niet meer te gebruiken wat de aarde ons geeft.